De ce nu fac upgrade la Samsung S8 / S8 plus

Baterie Samsung S8 plus si S7 edge

De ce nu merita sa faci upgrade la Samsung S8 / S8 plus daca detii un Samsung Galaxy S7 edge ( cateva motive personale )

EDITARE: La o luna dupa achizitionarea unui Samsung Galaxy S8 va asigur ca telefonul este foarte bine optimizat si bateria tine cel putin la fel de mult ca vechiul telefon S7 edge.

Bateria! Principalul motiv pentru care nu vreau sa schimb Samsung Galaxy S7 Edge ( pe care il folosesc de aproximativ 1 an ) cu unul din ultimele modele lansate S8 sau S8 plus consta in durata de viata a bateriei. Noile modele vin cu o baterie de 3000 mAh ( S8 ) si 3500 mAh ( S8 plus ) fata de S7 edge care are un acumulator de 3600 mAh.

Intr-un test pe YouTube intre Samsung S8 Plus si S7 Edge am vazut cum S8 plus castiga batalia foarte greu, diferenta dintre ele fiind de doar 1%

Un alt motiv este camera foto, cei de la Samsung au ales sa pastreze acelasi senzor de 12 MP (f/1.7) identic cu cel de pe S7 / S7 edge, diferenta dintre cele doua modele fiind facuta de software-ul imbunatatit (S8 optimizeaza mai bine culorile si permite inregistrarea in 4k). In conditii de luminozitate scazuta, ambele telefoane se descurca aproape identic.

Procesorul lui S8 a fost imbunatatit cu doar 27% fata de cel de pe Samsung S7 ( care la momentul lansarii, procesorul lui a fost imbunatatit cu 50% fata de S6).

Consider ca S8 plus este mult prea mare pentru un telefon pe care sa-l pot folosi fara sa ma incomodeze. Daca S8 ar fi avut cel putin 3600 mAh, iar cei de la Samsung l-ar fi optimizat mult mai bine, cu siguranta nu as mai astepta lansarea lui Samsung Galaxy S9.